Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Wat moet je rekenen voor een Europese marathontrip?

Waar ren jij het liefst een marathon? Gewoon in Nederland of toch liever in het buitenland? Onder hardlopers is het populair om een marathon op bestemming te kiezen en de race te combineren met een bezoek aan de stad. Zo deed ik het twee jaar geleden ook in Berlijn. Althans, ik deed mee met de stedentrip. Door een blessure ging de marathon helaas aan mijn neus voorbij. Wat moet je ongeveer rekenen voor zo’n hardloopweekend?

HomeToGo – een onafhankelijke meta-zoekmachine voor vakantiewoningen – heeft een lijst samengesteld met Europese marathons die nog op het programma staan voor 2018. In het overzicht staat een schatting van de kosten per kilometer van de marathon, van die van Antwerpen en Keulen tot die van Valencia en Athene.

Dit jaar ga ik opnieuw met een groep hardloopmaatjes naar Berlijn voor de marathon. Qua kosten is Berlijn volgens de berekening met €7,19 euro per kilometer geen slechte keuze geweest. De totale kosten zijn €302,00, waarin de stad aardig gemiddeld is. Het inschrijfgeld voor Berlijn is overigens de op één na hoogste. Alleen de marathon van Zürich heeft hogere inschrijfkosten.

Mijn hardloopreisje naar Berlijn is in januari al geboekt. Ik hoop zo erg dat ik deze keer wel kan lopen, maar ik twijfel of het gaat lukken. Ik ben op dit moment weer licht geblesseerd…

Ben jij niet geblesseerd en zoek je nog een exotische marathon, dan heb je wellicht iets aan onderstaand overzicht.

Hoe de accommodatie-, inschrijf- en reiskosten zijn berekend, is hier terug te vinden.

Met dank aan August Vonk van HomeToGo Nederland voor het delen van de tabel.

Credit afbeelding: Flickr.com, easy-berlin via CC BY-ND 2.0

 

0

No Comments Yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.