Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hardloopschoenen to the test

YouTube video player

Maakt het uit op wat voor hardloopschoenen je loopt? Zet technologie met anti-pronatie zoden aan de dijk? Kan je misschien beter op blote voeten rennen?

Voor mijn boek Alles wat je wilt weten over hardlopen, dat begin juni 2018 verschijnt, ging ik op zoek naar antwoorden. Met een tas vol schoenen reisde ik af naar het bewegingslab van de Katholieke Universiteit Leuven, waar hardlopers in het kader van onderzoek tot in detail doorgelicht worden. Ik nam de proef op de som en deed een uitgebreide loopanalyse op neutrale en corrigerende schoenen. En een keer op blote voeten. Hoe beïnvloeden schoenen, of een gebrek daaraan, de looptechniek?

Ik was verrast door de uitslag, die ik hier natuurlijk nog niet ga verklappen. Benieuwd hoe zo’n loopanalyse in een bewegingslab eruit ziet? Ik heb een filmpje in elkaar gezet om je een beeld te geven. Veel kijkplezier!

4

No Comments Yet.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.